Buratos užkandis su figomis ir pistacijomis
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Kepintos ir sūdytos pistacijos RIMI (lukštentos)100 g
-
Figos6 vnt.
-
Medus2 šaukštas (-ai)
-
Alyvuogių aliejus5 šaukštas (-ai)
-
Raudonojo vyno actas3 šaukštelis (-iai)
-
Apelsinai1 vnt.
-
Druskos dribsniai ICA1 žiupsnelis
-
Juodieji pipirai1 žiupsnelis
-
Sūris BURRATA DELIZIOSA300 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 175°C. Skrudinkite pistacijas 5–7 minutes orkaitės viduryje. Leiskite atvėsti ir stambiai sukapokite.
Skrudinkite pistacijas 5–7 minutes orkaitės viduryje. Leiskite atvėsti ir stambiai sukapokite.
Figas supjaustykite skiltelėmis. Sumaišykite medų, aliejų, actą, šviežiai spaustas apelsinų sultis, druską ir pipirus. Figas sumaišykite su padažu. Leiskite pastovėti apie 15 minučių.