Burgundiškas jautienos troškinys
-
Gaminimas 3h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
jautienos sprandinė arba mentė1.5 kg
-
karštai rūkyta šoninė150 g
-
augalinis aliejus2 šaukštas (-ai)
-
lydytas sviestas (ghee),50 g
-
česnakas1 vnt.
-
morka2 vnt.
-
svogūnas1 vnt.
-
kvietiniai miltai2 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipraipagal skonį
-
jautienos sultinys500 ml
-
sausas raudonas vynas500 ml
-
trinti pomidorai1 šaukštas (-ai)
-
lauro lapas1 vnt.
-
petražolėsšlakelis
-
čiobreliaišlakelis
-
svogūnėliai (shallot)250 g
-
maži grybai200 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 9 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Jautieną supjaustykite stambiais gabaliukais (~ 4–5 cm).
Į keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus ir kepkite, kol gražiai apskrus (mėsos dėkite po nedaug, kad ji keptų, o ne troškintųsi). Atsidėkite.
Rūkytą šoninę supjaustykite plonomis riekelėmis ir kepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus. Išimkite ir atsidėkite.
Į keptuvę įmeskite pusę sviesto. Sužerkite susmulkintą česnaką (2 skilteles), svogūnus, griežinėliais supjaustytas morkas, porus ir apkepkite.
Pabarstykite miltais, druska, pipirais ir dar pakepkite 2 min.
Į gilų troškinimo indą (su dangčiu) supilkite sultinį, vyną, trintus pomidorus.
Įdėkite lauro lapą, kapotus čiobrelius, petražoles, mėsą, skrudintą šoninę ir apkeptas daržoves.
Uždenkite ir pašaukite į iki 150 ºC temperatūros įkaitintą orkaitę 2 val. 30 min.
Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir pakepinkite svogūnėlius su grybais 2 min.. Sudėkite juos į troškinį, likus 30 min. iki troškinimo pabaigos.
Patarimas. Troškinį galite patiekti su virtomis bulvėmis, bulvių koše ar prancūzišku batonu.