Burrito su jautiena
-
Gaminimas 50min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
kvietinės tortilijos8 vnt.
-
malta jautiena450 vnt.
-
svogūnas1 vnt.
-
česnakas3 skiltelė (-ės)
-
buritų prieskonių mišinys1 pakuotė (-ės)
-
konservuotos juodosios pupelės (be skysčio)230 g
-
konservuoti kukurūzai (be skysčio)230 g
-
tarkuotas čederio sūris150 g
-
grietinė8 šaukštas (-ai)
-
aliejus (kepimui)šlakelis (-iai)
-
ilgagrūdžiai ryžiai200 g
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
trintų pomidorai150 g
-
šiltas vanduo500 ml
-
malta aitrioji paprika1 šaukštelis (-iai)
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus. Sudėkite maltą jautieną, susmulkintą svogūną ir česnaką. Maišydami kepkite, kol mėsa pakeis spalvą. Suberkite pakelį buritų prieskonių. Viską pamaišykite ir palikite troškintis 5–8 min. Nuimkite keptuvę nuo kaitros ir palikite jautieną atvėsti iki kambario temperatūros apie 15 min.
Paruoškite ryžius. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, suberkite ryžius ir maišydami pakepinkite kelias minutes. Sumažinkite kaitrą, supilkite šiltą vandenį, pomidorų padažą, pabarstykite aitriosios paprikos, suberkite susmulkintą česnaką. Viską pamaišykite, uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite virti apie 20 min. Ryžius pamaišykite, jie turi būti lipnūs ir birūs.
Pasiruoškite sukti buritus. Ant stalo pasidėkite tortilijas ir dėkite pasigamintą jautienos įdarą, virtus ryžius, juodąsias pupeles, kukurūzus, tarkuotą čederio sūrį, grietinę. Buritus susukite.
Buritus galite suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą arba užšaldyti šaldiklyje ir laikyti iki 1 mėnesio. Prieš patiekdami į stalą buritus išvyniokite iš maistinės plėvelės ir pašildykite keptuvėje, orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.