Burnočių košė su chia sėklomis ir vaisiais
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai
-
burnočio sėklos200 g
-
sojų gėrimas400 g.
-
ispaninių šalavijų (chia) sėklos5 šaukštas (-ai)
-
kokosų aliejus1 šaukštas (-ai)
-
medus RIMI2 šaukštas (-ai)
-
vanilės ankštis1 vnt.
-
cinamonasžiupsnelis
-
kardamonai0.5 g
-
ciberžolė0.25 šaukštelis (-iai)
-
razinos arba serbentai (neprivaloma)1 sauja (-os)
-
druskos1 žiupsnelis
Papuošimui (vienos porcijos):
-
slyva1 vnt.
-
čiobrelis1 vnt.
-
kokosų drožlės20 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Visus košės ingredientus sudėkite į puodą ir kaitinkite ant vidutinio karštumo ugnies. Kai užvirs, sumažinkite kaitrą iki minimumo. Troškinkite maišydami 15-20 min. Kad būtų sveikiau, galite virti trumpiau, tačiau išjungus palaikykite uždengtą puodą, kol košė pakankamai suminkštės.
Papuošimui skirtus produktus nuplaukite, stambesnius supjaustykite vieno kąsnio griežinėliais. Čiobrelius susmulkinkite.
Paruoštą košę išpilstykite į dubenėlius. Viršuje gražiai išdėliokite papuošimui skirtus ingredientus. Patiekite šiltą.
Skanaus!
PATARIMAS: vietoje sojų gėrimo galite naudoti migdolų arba avižų gėrimus.