Burnoje tirpstantis sūrio pyragas
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
Pagrindas
-
Sausainiai SELGA200 g
-
Sviestas RIMI (kambario temperatūros)70 g
-
Kokosų drožlės RIMI50 g
-
Cinamonas1 šaukštelis (-iai)
Kremas
-
Šviežias sūris RIMI500 g
-
Cukraus milteliai80 g
-
Grietinė RIMI, 30 % rieb.70 g
-
Kiaušiniai1 vnt.
-
Kiaušinių tryniai3 vnt.
-
Citrinos1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Sutrupinkite sausainius.
Ant sutrupintų sausianių, suberkite kokoso drožles (jei norite, pyragą galite gaminti ir be kokoso drožlių, tokiu atveju padidienkite sausainių kiekį iki 220 g), suberkite cinamoną ir sudėkite minkštą, kambario temperatūros sviestą. Pagrindas turi būti trapus, tačiau gerai įspaudžiamas į torto formą.
Sausainių ir sviesto masę paskirstykite (iki kraštų) į sviestu išteptą kepimo formą.
Kiaušinius ir trynius švelniai suplakite su cukraus milteliais.
Sudėkite šviežią kreminį sūrį ir grietinę.
Masę lengvai išmaišykite, kol išnyks visi gumuliukai. Įtarkuokite citrinos žievelę ir įspauskite 1/3 citrinos sulčių. Viską dar kartą išmaišykite ir dėkite ant sausainių masės. Formą uždenkite folija ir kepkite 150°C apie 40 minučių, tada nuimkite foliją ir kepkite dar 20 minučių. Kad iškeptas sūrio pyragas būtų drėgnesnis ir sultingesnis, kepdami orkaitės apačioje padėkite dubenį su vandeniu.