Burokėlių ir grybų apkepėlė
-
Gaminimas 50min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
aliejus4 šaukštas (-ai)
-
svogūnai2 vnt.
-
virti burokėliai500 g
-
aštriosios garstyčios1 šaukštelis (-iai)
-
krienai2 šaukštelis (-iai)
-
kmynai1 šaukštelis (-iai)
-
grietinėlė arba pienas5 šaukštas (-ai)
-
daržovių sultinys100 ml
-
kukurūzų krakmolas3 šaukštas (-ai)
-
pievagrybiai250 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Bulvių pagrindui:
-
bulvės1 kg
-
pienas160 ml
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite bulvių pagrindą. Gerai išvirkite bulves pasūdytame vandenyje, nukoškite ir sutrinkite su pienu. Įberkite druskos, pipirų ir išmaišę padėkite šiltoje vietoje.
Paruoškite burokėlių įdarą. Puode nesvylančiu dugnu įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Jame apkepkite 1 susmulkintą svogūną, kol suminkštės. Sumažinę kaitrą suberkite stambiai supjaustytus burokėlius, garstyčias, krienus ir kmynus. Supilkite grietinėlę ir sultinį. Maišydami pakaitinkite. Krakmolą išmaišykite mažame kiekyje šalto vandens ir supilkite į puodą. Maišydami pavirkite dar 2 min. ir atidėkite į šoną.
Paruoškite grybų įdarą. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Jame apkepkite 1 susmulkintą svogūną. Suberkite stambiai supjaustytus grybus ir maišydami pakepkite 3 min. Baigiant kepti suberkite druską ir pipirus.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
Į kepimo formą sukrėskite paruoštą bulvių masę suformuodami joje įdubimą įdarui (turi būti uždengtas dugnas ir suformuoti kraštai). Įdubime, palikdami kraštus neliestus, tolygiai paskirstykite burokėlių įdarą. Ant jo dėkite grybų įdarą.
Apkepėlę pašaukite į orkaitę 30 minučių. Baigus kepti, patiekite nedelsiant.