Burokėlių ir morkų apkepas
-
Gaminimas 50min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
virti burokėliai250 g
-
morkos250 g
-
raudonasis svogūnas1 vnt.
-
avižiniai dribsniai150 g
-
graikiniai riešutai100 g
-
moliūgų sėklos50 g
-
čiobrelis (šviežias)1 šaukštas (-ai)
-
raudonėlių prieskoniai1 šaukštas (-ai)
-
migdolų pienas150 ml
-
malti linų sėmenys2 šaukštas (-ai)
-
vanduo6 šaukštas (-ai)
-
druska1 šaukštelis (-iai)
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
Dubenyje su vandeniu užmerkite maltus linų sėmenis.
Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite aliejumi.
Svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.
Burokėlius ir morkas nuplaukite, nulupkite ir stambiai sutarkuokite.
Dideliame dubenyje sumaišykite avižas, graikinius riešutus, moliūgų sėklas, čiobrelius, raudonėlius, druską ir pipirus.
Išbrinkytus linų sėmenis sumaišykite su migdolų pienu.
Visus paruoštus produktus sumaišykite dubenyje ir supilkite į skardą. Ant viršaus užbarstykite moliūgų sėklų.
Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 40 min.