Burokėlių kepsneliai su agurkų salotomis
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai burokėlių kepsneliams
-
bulguras (kietieji kviečiai)1.5 stiklinė (-ės)
-
daržovių sultinys1 gabalėlis (-iai)
-
Feta sūris150 g
-
virti burokėliai500 g
-
raudonėliai1 šaukštelis (-iai)
-
druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
pipirai2 žiupsnelis
-
kiaušinis1 vnt.
-
kukurūzų krakmolas0.5 stiklinė (-ės)
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
Ingredientai agurkų salotoms
-
agurkas1 vnt.
-
grietinė250 g
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
petražolės0.5 ryšulėlis (-iai)
-
pomidorai3 vnt.
-
citrina1 vnt.
-
gražgarstės65 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Išvirkite kruopas sultinyje pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas.
Sutarkuokite burokėlius. Sumaišykite su fetos sūriu, prieskoniais, kiaušiniu ir krakmolu. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir kepkite apvalius kepsnelius.
Agurkų salotoms supjaustykite agurką ir sudėkite grietinę. Įmaišykite smulkiai supjaustytą česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais.
Susmulkinkite petražoles ir pomidorus, įspauskite citrinos sultis. Sumaišykite su išvirusiomis kruopomis.
Patiekite burokėlių kepsnelius su agurkų salotomis ir kruopomis, taip pat įdėkite gražgarsčių.