Burokėlių, pomidorų ir bulvių apkepėlė
-
Gaminimas 1h 30min
-
Lengvas
Ingredientai
-
burokėliai500 g
-
bulvės500 g
-
svogūnas1 vnt.
-
slyviniai pomidorai500 g
-
čiobreliai1 šaukštas (-ai)
-
sviestas ghi4 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
-
fermentinis sūris30 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Burokėlius kruopščiai nuplaukite, suvyniokite į foliją. Sudėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje 1 val. 20 min. Leiskite visiškai atvėsti. Tada nuimkite foliją, nuskuskite ir supjaustykite burokėlius griežinėliais.
Pastaba. Burokėlius galite išsikepti iš vakaro arba naudoti virtus.
Svogūnus apšlakstykite 1 šaukštu sviesto ghi ir apibarstykite puse čiobrelių lapelių. Paskaninkite druska ir pipirais. Paruoštus svogūnus dėkite ant kepimo formos dugno. Ant pjaustymo lentos pasiruoškite savotiškus daržovių suvožtinukus: griežinėlis skustos bulvės, burokėlio ir pomidoro – ir taip sudėliokite visas daržoves. Paskaninkite druska ir pipirais. Kiekvieną suvožtinuką laikykite atskirai. Tuomet juos dėliokite eilute (arba ratu) paruoštoje kepimo formoje, kad jie šiek tiek gultų vienas ant kito. Apibarstykite likusiais čiobrelių lapeliais ir apšlakstykite 1 šaukštu sviesto. Sandariai uždenkite aliuminio folija.
Pastaba. Būtų idealu, jeigu bulvės, burokėliai ir pomidorai būtų vienodo skersmens, tada daržovių griežinėliai išeitų lygūs ir būtų lengviau formuoti suvožtinukus.
Kepkite 30 min. Tada atidenkite, pašlakstykite likusiais 2 šaukštais sviesto ghi. Kepkite atidengtą dar apie 35 min., kol daržovės suminkštės, o pomidorai karamelizuosis. Prieš patiekdami šiek tiek atvėsinkite.