Čederio sausainiai
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Baltasis čederio sūris200 g
-
Sviestas200 g
-
Miltai320 g
-
Kajeno aitriosios paprikos0.25 šaukštelis (-iai)
-
Druska0.25 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 ˚C.
Dideliame dubenyje elektriniu plakikliu iki kambario temperatūros atšildytą sviestą suplakite iki grietinėlės konsistencijos.
Įberkite miltų, Kajeno paprikų ir druskos – viską gerai išmaišykite.
Suberkite smulkiai sutarkuotą čederį ir išminkykite.
Palikite tešlą 15 minučių pastovėti šaldytuve.
Iš tešlos suvoliokite nedidelius rutuliukus, dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite orkaitėje 15 minučių.
Sausainukus patiekite atvėsintus iki kambario temperatūros arba sudėkite juos į orui nelaidžią dėžutę ir mėgaukitės, kada norite.