Čederio sausainiai

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Čederio sausainiai

Ingredientai

Ingredientai:

  • Baltasis čederio sūris
     200 g
  • Sviestas
     200 g
  • Miltai
     320 g
  • Kajeno aitriosios paprikos
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     0.25 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Orkaitę įkaitinkite iki 200 ˚C. 

Dideliame dubenyje elektriniu plakikliu iki kambario temperatūros atšildytą sviestą suplakite iki grietinėlės konsistencijos.

 Įberkite miltų, Kajeno paprikų ir druskos – viską gerai išmaišykite. 

Suberkite smulkiai sutarkuotą čederį ir išminkykite. 

 Palikite tešlą 15 minučių pastovėti šaldytuve. 

 Iš tešlos suvoliokite nedidelius rutuliukus, dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite orkaitėje 15 minučių. 

 Sausainukus patiekite atvėsintus iki kambario temperatūros arba sudėkite juos į orui nelaidžią dėžutę ir mėgaukitės, kada norite.
 

Panašūs receptai

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Pomidorų bruschetta

30min • Vidutinis

Matcha tiramisu

30min • Lengvas

Morkų pyragas

1h 30min • Vidutinis

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė