Cepelinai kitaip
-
Gaminimas 50min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
Bulvės650 g
-
Grietinė100 g
-
Rūkyta kiaulienos šoninė100 g
-
Svogūnai1 vnt.
-
Pievagrybiai100 g
-
Malta kalakutiena300 g
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Išvirkite 400 g bulvių.
200 g bulvių nulupkite, supjaustykite ir išspauskite per sulčiaspaudę.
Naudokite tiek sultis, tiek kapotas bulves. Sumaišykite virtas bulves ir minkštimą į vientisą masę, įberkite druskos.
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir grybus.
Kepkite maltą kalakutieną keptuvėje, sudėkite supjaustytus svogūnus ir grybus.
Troškinkite apie 10 minučių, įberkite druskos ir pipirų.
Bulvių masę paskirstykite ant kepimo popieriaus vienu sluoksniu, ištepkite grietine, uždėkite keptą kalakutieną ir vėl dėkite sluoksnį bulvių masės.
Keptuvėje pakepinkite supjaustytą rūkytą kiaulieną iki traškumo.
Užberkite kiaulieną ant sluoksnainio, viską dėkite į orkaitę ir kepkite 180° C temperatūroje apie15 minučių.
Skanaus!