Česnakinis moliūgas
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
-
sviestinis moliūgas1 vnt.
-
sviestas2 šaukštas (-ai)
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
česnakas4 skiltelė (-ės)
-
druska1 žiupsnelis
-
Kajeno aitriosios paprikos1 žiupsnelis
-
pipiraipagal skonį
-
petražolėspapuošimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Moliūgą nulupkite, perpjaukite išilgai, pašalinkite sėklytes. Puseles įpjaukite 2-3 mm juostelėmis, bet ne iki galo, kad moliūgo puselės liktų vienoje vietoje. Moliūgo puseles dėkite perpjauta puse žemyn į kepimo popieriumi išklotą skardą, patepkite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Šaukite į įkaitintą iki 200 °C orkaitę ir kepkite apie 20 minučių, kol moliūgas suminkštės.
Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su kapotu česnaku ir kajeno paprika.