Česnakinis moliūgas

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Česnakinis moliūgas

Ingredientai

  • sviestinis moliūgas
     1 vnt.
  • sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     4 skiltelė (-ės)
  • druska
     1 žiupsnelis
  • Kajeno aitriosios paprikos
     1 žiupsnelis
  • pipirai
      pagal skonį
  • petražolės
      papuošimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Moliūgą nulupkite, perpjaukite išilgai, pašalinkite sėklytes. Puseles įpjaukite 2-3 mm juostelėmis, bet ne iki galo, kad moliūgo puselės liktų vienoje vietoje. Moliūgo puseles dėkite perpjauta puse žemyn į kepimo popieriumi išklotą skardą, patepkite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Šaukite į įkaitintą iki 200 °C orkaitę ir kepkite apie 20 minučių, kol moliūgas suminkštės.

Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su kapotu česnaku ir kajeno paprika.

Tirpintu sviestu ir prieskonių mišiniu aptepkite moliūgo puseles ir dar kepkite apie 25–30 minučių, kol bus minkštos. Iškeptas moliūgo puseles papuoškite kapotomis petražolėmis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė