Čili sultinys su krevetėmis ir ryžių makaronais
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Sultinys
-
Morkos1 vnt.
-
Salierų šaknys0.2 vnt.
-
Pomidorų padažas200 ml
-
Čili pipiras1 vnt.
-
Česnakai4 skiltelė (-ės)
-
Imbierų šaknys4 cm.
-
Citrinžolė1 vnt.
-
Maltos Kajeno paprikos1 šaukštelis (-iai)
-
Žaliųjų citrinų sultyspagal skonį
-
Rudasis cukrus1 šaukštas (-ai)
-
Žuvies padažas1.5 šaukštas (-ai)
-
Sojų padažas1 šaukštas (-ai)
-
Vištienos sultinys1.2 l
Pagrindinis patiekalas
-
Krevetės400 g
-
Ryžių makaronai150 g
-
Šviežia kalendra1 sauja (-os)
-
Žaliosios citrinos1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Morkas ir salierų šaknis smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje.
Suberkite susmulkintą česnaką, čili, citrinžolę, imbierą.
Supilkite pomidorų padažą ir sultinį.
Virkite mažiausiai 20 minučių, suberkite likusius ingredientus, paragaukite.
Jei reikia daugiau aštrumo, įberkite daugiau Kajeno paprikų, bet rūgštingumą ir saldumą reguliuokite cukrumi arba žaliąją citrina.
Sultinį nukoškite.
Į sultinį sudėkite makaronus ir krevetes, patiekite su šviežia kalendra ir laimo skiltele.