Cinamoninė žvaigždė
-
Gaminimas 1h 15min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
pienas250 ml
-
sviestas30 g
-
sausos mielės7 g
-
vanilinis cukrus1 šaukštelis (-iai)
-
miltai450 g
-
cukrus70 g
-
kiaušiniai2 vnt.
-
aliejus1 šaukštas (-ai)
-
druska1 žiupsnelis
Įdarui:
-
rudasis cukrus80 g
-
sviestas6 šaukštas (-ai)
-
cinamonas1 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pieną pakaitinkite iki 25 oC temperatūros. Sviestas turi būti kambario temperatūros, minkštas. Mieles suberkite į pieną, įberkite 1 šaukštą cukraus ir palaukite apie 10 minučių, kol mielės suputos.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, likusį cukrų ir druską.
Suberkite į virtuvinį maišytuvą miltų, cukraus ir druskos mišinį, supilkite pieną su mielėmis, kiaušinio trynius, sviestą ir vanilinį cukrų. Viską sumaišykite. Tešlą minkykite apie 10 minučių, kol taps minkšta ir elastinga.
Didelį dubenį patepkite aliejumi, įdėkite tešlą. Tešlą patepkite aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir padėkite šiltai 2–3 valandoms, kol tešla iškils.
Tešlą paspauskite, kad išeitų oras ir vėl apdengę palikite kilti 30 minučių.
Pasiruoškite įdarą. Sviestas turi būti kambario temperatūros, lengvai tepamas. Cukrų sumaišykite su cinamonu.
Kai tešla pakils, padalykite ją į 4 dalis
. Švarų darbastalį pabarstykite miltais. Imkite vieną tešlos gabalą ir iškočiokite apie 30 cm dydžio skritulį. Dėkite ant iškočiotos tešlos 30 cm skersmens lėkštę ir aštriu peiliu nupjaukite tešlos nelygius kraštus.
Dėkite tešlos lakštą ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepkite plonu sluoksniu sviesto ir užberkite cinamono, cukraus mišinio.
.Paruoškite antrą tešlos lakštą, klokite ant pirmojo ir vėl tepkite sviesto, berkite cinamono ir cukraus mišinio. Šį procesą kartokite su kitais tešlos lakštais, tik paskutinio tešlos lakšto netepkite sviestu ir neberkite cukraus ir cinamono.
Tešlos lakštų viduryje su stikline labai lengvai pasižymėkite žiedo centrą.
Nuo centro supjaustykite tešlą į keturias lygias dalis. Kiekvieną ketvirtį dar supjaustykite į dvi dalis, tada kiekvieną iš jų dar į dvi dalis, kol gausite 12 dalių.
Paimkite 2 šalia esančias dalis ir pasukite du kartus į priešingas puses. Sujunkite šių dviejų dalių galus ir suspauskite. Taip kartokite su visomis dalimis, kol gausite gėlę-žvaigždę.
Paruoštą žvaigždę uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir palikite pakilti 30 minučių
Orkaitę įkaitinkite iki 175 oC. Kiaušinių baltymus išplakite ir patepkite pyragą. Šaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių.