Cinamoninės bandelės
-
Gaminimas 1h 15min
-
Vidutinis
Ingredientai
Tešlai:
-
Mielės50 g
-
Sviestas arba margarinas50 g
-
Pienas300 ml
-
Cukrus0.5 stiklinė (-ės)
-
Druska1 žiupsnelis
-
Miltai800 ml
Įdarui:
-
Sviestas arba margarinas100 g
-
Maltas cinamonas4 šaukštelis (-iai)
-
Cukrus0.5 stiklinė (-ės)
Prieš kepant:
-
Kiaušinis1 vnt.
-
perlinis cukruspapuošimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 20 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Dubenyje sutrinkite mieles.
Sviestą ar margariną išlydykite. Supilkite pieną ir dar šiek tiek pašildykite. Užpilkite šiek tiek masės ant mielių, maišykite, kad ištirptų. Tada supilkite likusią masę.
Suberkite cukrų, druską, beveik visus miltus.
Gerai išminkykite tešlą. Leiskite tešlai iškilti apie 30 min.
Paruoškite įdarą: sumaišykite sviestą ar margariną, cinamoną ir cukrų.
Iškočiokite tešlą pabarstę likusiais miltais, ištepkite įdarą ir susukite tešlą palei ilgąją iškočiotos tešlos kraštinę.
Supjaustykite ritinį apie 2 cm gabalėliais ir sudėliokite ant skardos. Palikite dar apie 20 min iškilti uždengus rankšluosčiu.
Prieš kepimą patepkite viršų išplaktu kiaušiniu ir pabarstykite granuliniu cukrumi.
Kepkite 250 °C apie 10 min.