Cinamoninės bandelės

  • Gaminimas 1h 15min
  • Vidutinis
Cinamoninės bandelės

Ingredientai

Tešlai:

  • Mielės
     50 g
  • Sviestas arba margarinas
     50 g
  • Pienas
     300 ml
  • Cukrus
     0.5 stiklinė (-ės)
  • Druska
     1 žiupsnelis
  • Miltai
     800 ml

Įdarui:

  • Sviestas arba margarinas
     100 g
  • Maltas cinamonas
     4 šaukštelis (-iai)
  • Cukrus
     0.5 stiklinė (-ės)

Prieš kepant:

  • Kiaušinis
     1 vnt.
  • perlinis cukrus
      papuošimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 20 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dubenyje sutrinkite mieles.

Sviestą ar margariną išlydykite. Supilkite pieną ir dar šiek tiek pašildykite. Užpilkite šiek tiek masės ant mielių, maišykite, kad ištirptų. Tada supilkite likusią masę.

Suberkite cukrų, druską, beveik visus miltus.

Gerai išminkykite tešlą. Leiskite tešlai iškilti apie 30 min.

Paruoškite įdarą: sumaišykite sviestą ar margariną, cinamoną ir cukrų.

Iškočiokite tešlą pabarstę likusiais miltais, ištepkite įdarą ir susukite tešlą palei ilgąją iškočiotos tešlos kraštinę.

Supjaustykite ritinį apie 2 cm gabalėliais ir sudėliokite ant skardos. Palikite dar apie 20 min iškilti uždengus rankšluosčiu.

Prieš kepimą patepkite viršų išplaktu kiaušiniu ir pabarstykite granuliniu cukrumi.

Kepkite 250 °C apie 10 min.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Vyšninis želė tortas

45min • Vidutinis