Cinamoniniai skrebučiai
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
-
cinamoninė pynė1 vnt.
-
grietinėlė200 ml
-
kiaušiniai4 vnt.
-
sviestas ghi3 šaukštas (-ai)
-
rudasis cukrus4 šaukštas (-ai)
-
cinamonas2 šaukštelis (-iai)
-
vanilinis cukrus2 šaukštelis (-iai)
-
kriaušės4 vnt.
-
medus3 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pynę su cinamonu supjaustykite riekelėmis.
Į vidutinio dydžio dubenėlį įmuškite kiaušinius, suplakite juos su grietinėle.
Keptuvėje pakaitinkite ghi sviestą.
Pynės riekeles pamirkykite kiaušinių ir grietinėlės plakinyje.
Dėkite pynės riekeles į keptuvę. Pabarstykite ruduoju cukrumi, cinamonu ir vaniliniu cukrumi ir kepkite ant mažos ugnies po 1–2 min. iš abiejų pusių.
Kol kepa pynės riekelės, kriaušes supjaustykite mažais kubeliais. Suverskite jas į keptuvę prie pynės riekelių. Pakepkite dar 2 min.
Tada sudėkite apkeptas pynės riekutes ir kriaušių gabaliukus į lėkštę, apšlakstykite skystu medumi ir patiekite.