Čiobrelių aromato makaronai su grybais ir parmezanu
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
česnakas1 vnt.
-
baltasis svogūnas1 vnt.
-
kreivabudės250 g
-
čiobreliai0.5 ryšulėlio
-
cukinija1 vnt.
-
spagečiai4 porcijos
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
riebi grietinė200 ml
-
vanduo, likęs po makaronų virimo100 ml
-
druska ir juodieji pipiraipagal skonį
-
sūris Parmigiano Reggiano75 g
-
vyšniniai pomidorai250 g
-
salotos iceberg0.5 ryšulėlio
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Užvirinkite puodą su vandeniu makaronams.
Nulupkite česnaką (1 skiltelę) ir svogūną ir supjaustykite juos plonais griežinėliais. Nuplaukite grybus ir supjaustykite juos griežinėliais. Atskirkite čiobrelių šakeles ir supjaustykite jas.
Supjaustykite cukiniją su pjaustymo mandolina arba bulvių pjaustykle ilgomis juostelėmis.
Išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės. Sudėkite cukiniją į puodą su vandeniu prieš nukošiant vandenį (šiek tiek makaronų vandens atidėkite, prireiks vėliau).
Tuo tarpu apkepkite česnaką, svogūną ir grybus alyvuogių aliejuje keptuvėje. Pridėkite čiobrelių. Pridėkite riebios grietinės ir šiek tiek vandens, likusio nuo makaronų virimo, ir sumaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.
Salotos: Stambiai sutarkuokite parmezaną. Padalinkite pomidorus perpus. Supjaustykite salotas gabaliukais ir patiekite jas, pageidautina, su „vinägrett“ (acto ir aliejaus) padažu.
Patiekite makaronus su grybų padažu, parmezanu, pomidorais ir salotomis.