Čiobrelių ir keptų česnakų marinatas
-
Gaminimas 55min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Česnakas3 vnt.
-
Alyvuogių aliejus250 ml
-
Malti juodieji pipirai1 šaukštelis (-iai)
-
Švieži čiobreliai20 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Čiobrelių ir keptų česnakų marinatas tinka marinuoti jautieną, veršieną. Recepte nurodytos proporcijos skirtos 2 kg mėsos.
Orkaitę įkaitinkite iki 150 ˚C. Česnakus įvyniokite į foliją. Kepkite orkaitėje 20–30 minučių, kol suminkštės. Tada leiskite atvėsti.
Nuo iškeptų česnakų skiltelių nuimkite lukštus. Tada česnakus smulkiai sukapokite ir sumaišykite su aliejumi. Arba nuluptus ir pakepintus česnakus dėkite į virtuvės kombainą, užpilkite aliejumi ir išmaišykite.
Įberkite maltų juodųjų pipirų ir šviežių čiobrelių lapelių. Viską dar kartą gerai išmaišykite. Panardinkite mėsą į marinatą, uždenkite. Palaikykite šaldytuve keletą valandų arba per naktį ir galite kepti.