Citrininiai barsai

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Citrininiai barsai

Ingredientai

Pagrindo ingredientai:

  • migdolų miltai
     300 g
  • kokosų drožlės
     100 g
  • klevų sirupas
     4 šaukštas (-ai)
  • kokosų aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)

Viršaus ingredientai:

  • citrina
     1 vnt.
  • varškės kremas
     130 g
  • dumplainiai
     100 g
  • klevų sirupas
     80 g
  • ciberžolė
     1 šaukštelis (-iai)
  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • kukurūzų krakmolas
     1 šaukštas (-ai)
  • druska
      žiupsnelis
  • miltelinis cukrus pabarstymui
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 7 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Giliame dubenyje gerai išmaišykite visus pagrindo ingredientus.

Gilesnį (maždaug 15 x 25 cm dydžio) kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Į jį sukrėskite gautą masę ir paspausdami  suformuokite lygų pagrindą.

Pašaukite į iki 180 ºC įkaitintą orkaitę 12 min.

Kol pagrindas kepa, paruoškite viršutinę dalį.

Visus viršutinės dalies ingredientus (išskyrus miltelinį cukrų) elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės (įtarkuoti citrinos žievelę ir išspausti sultis). Supilkite ant pakepto pagrindo ir viską pašaukite į orkaitę dar 35 min.

Tuomet leiskite pailsėti 20 min. orkaitėje ir atvėsti  apie 25 min. kambario temperatūroje. Atvėsusius sudėkite į šaldytuvą 1 val.

Aštriu peiliu supjaustykite norimo dydžio juostelėmis, apibarstykite milteliniu cukraus ir skanaukite.
 

Patarimas. Citrinų ir klevų sirupo kiekį galite reguliuoti pagal savo skonį.

Panašūs receptai

Vyšninis želė tortas

45min • Vidutinis

Matcha tiramisu

30min • Lengvas

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Uogų tiramisu

1h • Vidutinis