Citrininiai barsai
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
Pagrindo ingredientai:
-
migdolų miltai300 g
-
kokosų drožlės100 g
-
klevų sirupas4 šaukštas (-ai)
-
kokosų aliejus4 šaukštas (-ai)
-
druska0.5 šaukštelis (-iai)
Viršaus ingredientai:
-
citrina1 vnt.
-
varškės kremas130 g
-
dumplainiai100 g
-
klevų sirupas80 g
-
ciberžolė1 šaukštelis (-iai)
-
kiaušiniai3 vnt.
-
kukurūzų krakmolas1 šaukštas (-ai)
-
druskažiupsnelis
-
miltelinis cukrus pabarstymui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 7 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Giliame dubenyje gerai išmaišykite visus pagrindo ingredientus.
Gilesnį (maždaug 15 x 25 cm dydžio) kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Į jį sukrėskite gautą masę ir paspausdami suformuokite lygų pagrindą.
Pašaukite į iki 180 ºC įkaitintą orkaitę 12 min.
Kol pagrindas kepa, paruoškite viršutinę dalį.
Visus viršutinės dalies ingredientus (išskyrus miltelinį cukrų) elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės (įtarkuoti citrinos žievelę ir išspausti sultis). Supilkite ant pakepto pagrindo ir viską pašaukite į orkaitę dar 35 min.
Tuomet leiskite pailsėti 20 min. orkaitėje ir atvėsti apie 25 min. kambario temperatūroje. Atvėsusius sudėkite į šaldytuvą 1 val.
Aštriu peiliu supjaustykite norimo dydžio juostelėmis, apibarstykite milteliniu cukraus ir skanaukite.
Patarimas. Citrinų ir klevų sirupo kiekį galite reguliuoti pagal savo skonį.