Citrininis morengo pyragas (amerikietiškas citrininis pyragas)
-
Gaminimas 1h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Tešla
-
Kvietiniai miltai RIMI 405D300 g
-
Sviestas RIMI100 g
-
Vanduo3 šaukštas (-ai)
Įdaras
-
Cukrus RIMI BASIC150 g
-
Sviestas RIMI150 g
-
Citrinų sultys iš koncentrato ICA100 ml
-
Kiaušiniai RIMI2 vnt.
-
Kiaušinių tryniai2 vnt.
Morengas
-
Kiaušinių baltymai3 vnt.
-
Cukrus4 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Citrininis morengo pyragas yra puikus desertas smaližiams. Amerikietiško citrininio pyrago pagrindą sudaro įprasta pyrago tešla, įdarą – cukrus, sviestas, citrina ir kiaušiniai, o viršutinį sluoksnį – skanus morengas. Saldus, skanus, jam neįmanoma atsispirti.
Tešla: Į virtuvinį kombainą arba dubenį suberkite miltus ir smulkesniais gabalėliais supjaustytą sviestą. Susmulkinkite iki grūdėtos masės.
Įdaras: Tuo tarpu visus įdarui skirtus produktus sumaišykite puode. Plakdami leiskite kremui lėtai virti, kol jis sutirštės ir taps purus. Plakdami greitai atvėsinkite kremą (šaltame vandenyje, kriauklėje). Atšaltdytą kremą supilkite į pyrago pagrindą.
Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 250 °C temperatūros.