Citrininis pyragas
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
-
Kiaušiniai4 vnt.
-
Cukrus150 g
-
Sviestas (lydytas)115 g
-
Vanilinis cukrus1 šaukštelis (-iai)
-
Miltai95 g
-
Citrinų sultys60 ml
-
Tarkuota citrinos žievelė2 vnt.
-
Pienas400 ml
-
Cukraus pudrapapuošimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
Dubenyje išplakite kiaušinių trynius su cukrumi.
Įmaišykite ištirpintą sviestą ir vanilinį cukrų.
Suberkite miltus.
Tada supilkite citrinos sultis, citrinos žievelę ir pieną.
Viską išmaišykite iki vientisos masės.
Kitame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų ir įmaišykite į tešlą.
Tešlą supilkte į kepimo popieriumi išklotą 20x20 cm kepimo formą ir kepkite 165°C orkaitėje 40-60 min.
Paruoštas pyragas viduje turi būti kreminis su kietesniu viršutiniu sluoksniu.
Pyragą atvėsinkite ir tada apibarstykite cukraus pudra.