Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.
Citrininis tiramisu
-
Gaminimas 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
-
Damų piršteliai RIMI SAVOIARDI200 g
-
Kiausiniai RIMI4 vnt.
-
Citrinos600 g
-
Cukrus RIMI150 g
-
Pasterizuota grietinėlė RIMI400 ml
-
Maskarponės sūris FORMAGIJA500 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pirma padarome citrininį kremą, išspaudžiame citrinų sultis (500g citrinų), prie sulčių pridedame cukrų ir 4 kiaušinius. Viską sumaišome ir verdame ant vidutinio dydžio ugnies, pastoviai maišant, kol masė sutirštės.
Kol kremas vėsta padarome sirupą, kurį naudosime sausainiams mirkyti. Išspaudžiame citrinų sultis (1.5 citrinos, arba apie 100ml), 50g cukraus, 130g vandens, ir vienos citrinos žievelė. Masė turi užvirti ir cukrus pilnai ištirpti.
Dabar darome kremą, pirma suplakame grietinėlę, toliau sumaišome maskarponė sūrį su plakta grietinėle ir pridedame mūsų pagamintą citrininį kremą. Naudojau maždaug pusę padaryto citrininio kremo, nes kitą pusę naudosime atskirai, kai formuosime desertą.
Formuojame desertą: Sausainius išmirkome sirupe, ant viršaus tepame maskarponės sluoksnį, toliau citrininį sluoksnį ir vėl sausainių. Tiek sluoksnių kiek jums patinka. Papuošimus naudojau maskarpone kremą.
Panašūs receptai
Pagrindinis ingridientas
Kiauliena
Jautiena
Aviena
Triušiena
Paukštiena
Žuvis ir jūros gėrybės
Ryžiai
Daržovės
Makaronai
Sūris
Miltiniai patiekalai
Vaisiai ir uogos
Pieno produktai
Lašiša
Bulvės
Mano šeimai
Gaminame su vaikais