Citrininis tiramisu

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • Damų piršteliai RIMI SAVOIARDI
     200 g
  • Kiausiniai RIMI
     4 vnt.
  • Citrinos
     600 g
  • Cukrus RIMI
     150 g
  • Pasterizuota grietinėlė RIMI
     400 ml
  • Maskarponės sūris FORMAGIJA
     500 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pirma padarome citrininį kremą, išspaudžiame citrinų sultis (500g citrinų), prie sulčių pridedame cukrų ir 4 kiaušinius. Viską sumaišome ir verdame ant vidutinio dydžio ugnies, pastoviai maišant, kol masė sutirštės.
Kol kremas vėsta padarome sirupą, kurį naudosime sausainiams mirkyti. Išspaudžiame citrinų sultis (1.5 citrinos, arba apie 100ml), 50g cukraus, 130g vandens, ir vienos citrinos žievelė. Masė turi užvirti ir cukrus pilnai ištirpti.
Dabar darome kremą, pirma suplakame grietinėlę, toliau sumaišome maskarponė sūrį su plakta grietinėle ir pridedame mūsų pagamintą citrininį kremą. Naudojau maždaug pusę padaryto citrininio kremo, nes kitą pusę naudosime atskirai, kai formuosime desertą.
Formuojame desertą: Sausainius išmirkome sirupe, ant viršaus tepame maskarponės sluoksnį, toliau citrininį sluoksnį ir vėl sausainių. Tiek sluoksnių kiek jums patinka. Papuošimus naudojau maskarpone kremą.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis

Migdolų masė

15min • Lengvas