Crostini su žirniais, prosciutto kumpiu ir putpelių kiaušiniais
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
putpelių kiaušiniai6 vnt.
-
žirneliai200 g
-
kreminis sūris150 g
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
gražgarstės50 g
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
juoda rupi duona6 riekelės
-
vytintas kumpis prosciutto6 griežinėliai
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pavirkite putpelių kiaušinius ~ 4 min., ataušinkite, nulupkite ir perpjaukite pusiau.
Žirnelius virkite sūdytame vandenyje ~ 2 min., nukoškite ir sutrinkite iki vientisos masės. Atvėsinkite.
Tada sumaišykite su varškės sūriu, aliejumi, gražgarstėmis (pusę gražgarsčių palikite papuošti), druska, pipirais ir elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.
Apvalia formele (jei jos neturite, galite naudoti taureles) duonos riekėse išspauskite 12 apskritimų.
Ant jų tepkite žirnelių masę, dėkite gražgarstes, kumpį ir kiaušinius. Pabarstykite pipirais ir skanaukite.
Patarimas. Jei norite, kad kumpio juostelės būtų traškios, pakepkite iki 7 min. 200 0C temperatūros orkaitėje.
Patarimas. Papuošti tiks žirnių ar saulėgrąžų daigai.