Cukinijų, morkų ir varškės blyneliai
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
cukinijos2 vnt.
-
morkos1 vnt.
-
raudonoji paprika (pasirinktinai)0.25 vnt.
-
kiaušiniai3 vnt.
-
kukurūzų miltai5 šaukštas (-ai)
-
kepimo milteliai0.5 šaukštelis (-iai)
-
druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
biri varškė5 šaukštas (-ai)
-
aliejuskepimui
-
natūralus jogurtas (pateikimui)200 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Cukinijas ir morką sutarkuokite. Tarkinius pagardinkite druska ir palikite 5 min. Rankomis išspauskite ir nupilkite išsiskyrusias sultis iš daržovių.
Papriką supjaustykite labai smulkiais kubeliais.
Kiaušinius išplakite atskirame inde.
Į kiaušinių plakinį suberkite kukurūzų miltus, paruoštas daržoves, susmulkintą papriką, sukrėskite varškę. Į tešlą suberkite kepimo miltelius, druską. Viską gerai išmaišykite.
Blynelius kepkite keptuvėje su aliejumi po 3 min. iš abiejų pusių.
Blynelius patiekite karštus su jogurtu.