Cukinijų, morkų ir varškės blyneliai

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Cukinijų, morkų ir varškės blyneliai

Ingredientai

Ingredientai:

  • cukinijos
     2 vnt.
  • morkos
     1 vnt.
  • raudonoji paprika (pasirinktinai)
     0.25 vnt.
  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • kukurūzų miltai
     5 šaukštas (-ai)
  • kepimo milteliai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • biri varškė
     5 šaukštas (-ai)
  • aliejus
      kepimui
  • natūralus jogurtas (pateikimui)
     200 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Cukinijas ir morką sutarkuokite. Tarkinius pagardinkite druska ir palikite 5 min. Rankomis išspauskite ir nupilkite išsiskyrusias sultis iš daržovių. 

Papriką supjaustykite labai smulkiais kubeliais. 

 Kiaušinius išplakite atskirame inde. 

 Į kiaušinių plakinį suberkite kukurūzų miltus, paruoštas daržoves, susmulkintą papriką, sukrėskite varškę. Į tešlą suberkite kepimo miltelius, druską. Viską gerai išmaišykite.

 Blynelius kepkite keptuvėje su aliejumi po 3 min. iš abiejų pusių. 

Blynelius patiekite karštus su jogurtu.
 

Panašūs receptai

Bulviniai blynai

30min • Lengvas