Daniškas sumuštinis su greipfrutais, moliūgais ir silkėmis

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Daniškas sumuštinis su greipfrutais, moliūgais ir silkėmis

Ingredientai

Ingredientai:

  • moliūgas
     100 g
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • raudonasis greipfrutas „Pomelo
     0.25 vnt.
  • greipfruto „Sweety“
     0.5 vnt.
  • silpnai sūdyta silkių filė aliejuje
     250 g
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • česnako laiškai (tinka svogūno)
      keletas
  • juodos duona
     8 gabalėlis (-iai)
  • graikiškas jogurtas arba grietinė
     3 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Moliūgą nulupkite ir supjaustykite 0,7 cm dydžio kubeliais. Juos apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Kubelius pridenkite kepimo folija ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 8 min., kol moliūgai suminkštės. Atvėsinkite. 

Paruoškite kitus produktus. Greipfrutus nulupkite, suskirstykite skiltelėmis ir nuimkite nuo jų plėveles. Silkes supjaustykite plonomis juostelėmis. Svogūną supjaustykite plonais žiedeliais. Česnakų laiškus susmulkinkite. Atriekite 8 duonos riekeles.

Ant kiekvienos riekelės dėkite kelias silkių juosteles. Ant silkių gražiai išdėliokite moliūgų kubelius, apelsinų ir greipfrutų skilteles bei svogūnų žiedelius. Mažais šlakeliais uždėkite jogurto arba grietinės.

Sumuštinius apibarstykite česnakų laiškais, druska ir šviežiai maltais pipirais.
 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas