Daniškas sumuštinis su greipfrutais, moliūgais ir silkėmis
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
moliūgas100 g
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
raudonasis greipfrutas „Pomelo0.25 vnt.
-
greipfruto „Sweety“0.5 vnt.
-
silpnai sūdyta silkių filė aliejuje250 g
-
raudonasis svogūnas1 vnt.
-
česnako laiškai (tinka svogūno)keletas
-
juodos duona8 gabalėlis (-iai)
-
graikiškas jogurtas arba grietinė3 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Moliūgą nulupkite ir supjaustykite 0,7 cm dydžio kubeliais. Juos apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Kubelius pridenkite kepimo folija ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 8 min., kol moliūgai suminkštės. Atvėsinkite.
Paruoškite kitus produktus. Greipfrutus nulupkite, suskirstykite skiltelėmis ir nuimkite nuo jų plėveles. Silkes supjaustykite plonomis juostelėmis. Svogūną supjaustykite plonais žiedeliais. Česnakų laiškus susmulkinkite. Atriekite 8 duonos riekeles.
Ant kiekvienos riekelės dėkite kelias silkių juosteles. Ant silkių gražiai išdėliokite moliūgų kubelius, apelsinų ir greipfrutų skilteles bei svogūnų žiedelius. Mažais šlakeliais uždėkite jogurto arba grietinės.
Sumuštinius apibarstykite česnakų laiškais, druska ir šviežiai maltais pipirais.