Daniškas trupininis obuolių pyragas
-
Gaminimas 2h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
-
kvietiniai miltai RIMI140 g
-
cukrus2 šaukštas (-ai)
-
druska0.25 šaukštelis (-iai)
-
sviestas120 g
-
šaltas vanduo4 šaukštas (-ai)
Įdarui:
-
obuoliai8 vnt.
-
citrina0.5 vnt.
-
cinamonas0.5 šaukštelis (-iai)
Trupiniams:
-
rudasis cukrus100 g
-
kvietiniai miltai100 g
-
maltas muskatas0.25 šaukštelis (-iai)
-
druska1 žiupsnelis
-
sviestas80 g
-
vanilės esencija1 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Lengviausias būdas susikurti hygge namuose - išsikepti Danišką obuolių pyragą su traškia plutele!
Skandinavams būdinga obuolių pyragus gaminti su trupinių plutele viršuje. Norint ją išgauti, reikia sumaišyti miltus, sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir trinti, kol masė primins trupinius. Prieš kepant šį mišinį reikėtų suberti ant įprastoje tešloje sudėtų obuolių. Tik nepamirškite vienodai paskirstyti!
Gaminkite įdarą. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes, supjaustykite kubeliais. Dubenyje sumai-šykite obuolius su 2 šaukštais lydyto sviesto, citrinos sultimis, 100 g cukrumi, cinamonu ir 30 g miltais.