Daržovių troškinys

  • Gaminimas 50min
  • Lengvas
Daržovių troškinys

Ingredientai

  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • pomidorai
     500 g
  • svogūnas
     1 vnt.
  • morkos
     4 vnt.
  • šparaginės pupelės
     500 g
  • lapiniai kopūstai „Kale“
     250 g
  • trinti pomidorai
     300 g
  • sultinys
     250 ml
  • aitriosios paprikos milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • ciberžolės
     1 šaukštelis (-iai)
  • raudonėliai
     1 šaukštas (-ai)
  • kalendros
     20 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šparagines pupeles perpjaukite pusiau. Svogūnus supjaustykite kubeliais, morkas – griežinėliais, pomidorus – stambesniais kubeliais. Kale kopūstus susmulkinkite (be kotų, tik lapus).

Didelėje gilioje keptuvėje pakaitinkite aliejų. Tuomet suberkite supjaustytus svogūnus ir pakaitinkite maišydami ant didelės kaitros 3 min. Įmaišykite paruoštas morkas, pupeles, kopūstus, suverskite trintus pomidorus, įberkite kalendros, aitriosios paprikos miltelių ir ciberžolių, raudonėlių. Įpilkite vandens arba daržovių sultinio. Sudėkite supjaustytus lietuviškus pomidorus. 

Kaitinkite, kol užvirs. Tada sumažinkite kaitrą iki vidutinės, uždenkite ir troškinkite 20–30 min. arba kol daržovės suminkštės. Pagal skonį pagardinkite druska pipirais. Prieš patiekdami, apibarstykite šviežių kalendrų lapeliais.

Panašūs receptai

Aštrus tofu troškinys

1h 15min • Vidutinis

Tofu sūrio pyragas

3h • Lengvas