Daržovių troškinys
-
Gaminimas 50min
-
Lengvas
Ingredientai
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
-
pomidorai500 g
-
svogūnas1 vnt.
-
morkos4 vnt.
-
šparaginės pupelės500 g
-
lapiniai kopūstai „Kale“250 g
-
trinti pomidorai300 g
-
sultinys250 ml
-
aitriosios paprikos milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
ciberžolės1 šaukštelis (-iai)
-
raudonėliai1 šaukštas (-ai)
-
kalendros20 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Šparagines pupeles perpjaukite pusiau. Svogūnus supjaustykite kubeliais, morkas – griežinėliais, pomidorus – stambesniais kubeliais. Kale kopūstus susmulkinkite (be kotų, tik lapus).
Didelėje gilioje keptuvėje pakaitinkite aliejų. Tuomet suberkite supjaustytus svogūnus ir pakaitinkite maišydami ant didelės kaitros 3 min. Įmaišykite paruoštas morkas, pupeles, kopūstus, suverskite trintus pomidorus, įberkite kalendros, aitriosios paprikos miltelių ir ciberžolių, raudonėlių. Įpilkite vandens arba daržovių sultinio. Sudėkite supjaustytus lietuviškus pomidorus.
Kaitinkite, kol užvirs. Tada sumažinkite kaitrą iki vidutinės, uždenkite ir troškinkite 20–30 min. arba kol daržovės suminkštės. Pagal skonį pagardinkite druska pipirais. Prieš patiekdami, apibarstykite šviežių kalendrų lapeliais.