Desertas su karamelizuota kriauše

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Desertas su karamelizuota kriauše

Ingredientai

  • kriaušės MIGO
     2 vnt.
  • sviestas
     45 g
  • granuliuotas cukrus
     20 g
  • sirupas
     75 g
  • cukraus pudra
     75 g
  • plakamoji grietinėlė
     200 ml
  • mišinys konditeriniam kremui
     140 g
  • pyrago riekelė
     4 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Nulupkite kriaušes ir perpjaukite per pusę išilgai. Išimkite šerdį arbatiniu šaukšteliu arba meliono šaukšteliu. Kriaušių puseles dėkite vieną šalia kitos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Padenkite kriaušių puseles 20 g sviesto ir apibarstykite granuliuotu cukrumi. Kepkite kriaušių puseles orkaitėje 30 min. Praėjus 15 min., apverskite. Leiskite visiškai atvėsti.
Tuo tarpu į prikaistuvį supilkite sirupą, suberkite cukraus pudrą ir sudėkite likusį sviestą. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol sviestas išsilydys. Retkarčiais pamaišykite. Užvirinkite mišinį ir virkite 5 min. ant lengvos ugnies. Įpilkite 75 ml plaktos grietinėlės ir dar kartą užvirinkite. Pavirkite dar minutę ir perkelkite mišinį į dubenį. Leiskite atvėsti.
Paruoškite konditerinį kremą pagal ant pakuotės esančias instrukcijas.
Pyrago riekeles perpjaukite per pusę. Uždėkite vieną kriaušės puselę ant viršaus, suapvalinta puse žemyn, o nupjauta puse atsukta į stiklą. Kiekviename stiklinio indelio dugne šalia kriaušės puselės patalpinkite pusę pyrago riekelės. Tada indelį padenkite vienas po kito einančiais sluoksniais iš konditerinio kremo, karamelės padažo ir pyrago riekelių. Sandariai uždarykite stiklainius ir laikykite šaldytuve.
Prieš serviravimą išplakite likusią grietinėlę, kol ji taps standi. Atidarykite stiklainius ir patiekite su dideliu plaktos grietinėlės dribsniu ant viršaus.

Panašūs receptai

Sumuštinis su tunu

5min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas