Dėžutė su žuvies gabaliukais kukurūzų dribsniuose
-
Gaminimas 45min
-
Lengvas
Ingredientai
-
rapsų aliejus RIMI BASIC2 šaukštas (-ai)
-
argentinietiška jūrų lydeka150 g
-
citrina1 skiltelė (-ės)
-
kukurūzų dribsniai150 g
-
druskapagal skonį
-
ryžiai RIMI BASIC100 g
-
pipiraipagal skonį
Papildomai į dėžutę:
-
morka0.5 vnt.
-
marinuoti agurkai RIMI2 vnt.
-
saldžioji raudonoji paprika0.25 vnt.
-
žaliosios alyvuogės be kauliukųpagal skonį
-
džiovintos slyvospagal skonį
-
greipfrutaspagal skonį
-
svogūnų skonio krekeriai RIMI BASIC30 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
. Jei žuvies gabalas yra didelis, supjaustykite jį mažesniais gabaliukais, sudėkite į vidutinio dydžio dubenėlį. Pabarstykite druska ir pipirais, pašlakstykite citrinos sultimis ir leiskite pasimarinuoti dubenėlyje apie 10 min.
Į platų, seklų dubenį supilkite sutrintus kukurūzų dribsnius, juose apvoliokite kiekvieną žuvies gabaliuką.
. Keptuvėje pakaitinkite aliejų. Tada į keptuvę sudėkite kukurūzų dribsniuose apvoliotus žuvies gabaliukus ir iškepkite.
Kol kepa žuvis, ilgagrūdžius ryžius išvirkite pagal gamintojo nurodytą instrukciją.
Pastaba. Išsikepti žuvį ir išsivirti ryžius galite iš vakaro, ryte beliks tik susikomplektuoti dėžutę.
Ruošiame dėžutę
Į dėžutę dėkite ryžius, paruoštus žuvies gabaliukus. Pilnaverčiams prieš - piečiams ar pietums į dėžutę atskirdami galite įsidėti: supjaustytų marinuotų agurkų, saldžiosios paprikos, keletą žalių - jų alyvuogių be kauliukų, juostelėmis supjaustytą morką. Desertui puikiai tiks keletas džiovintų slyvų, greipfruto skilte - lės ir saujelė svogūnų skonio krekerių.