Dorados, keptos druskoje

  • Gaminimas 1h 30min
  • Lengvas
Dorados, keptos druskoje

Ingredientai

  • Dorados
     2 vnt.
  • jūros druska
     1 kg
  • vanduo
     500 ml
  • fasuota citrinžolė
     2 vnt.
  • Chalapos paprikos
     1 vnt.
  • česnakas
     2 gabalėlis (-iai)
  • žaliosios citrinos
     1 vnt.
  • cukrus
     3 šaukštas (-ai)
  • žuvies padažas
     1 šaukštas (-ai)
  • kalendrų saujelė
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Žuvį išdorokite, nuplaukite tekančiu vandeniu. Į žuvies vidų įdėkite susmulkintų citrinžolių.
Dubenyje sumaišykite druską su vandeniu.
Išklokite kepimo popieriumi skardą, paskleiskite druskos mišinį panašia į žuvies forma. Uždėkite žuvį ant druskos, tada ant žuvies kaskart prispausdami sudėkite likusią druską.
Kepkite žuvį 180 °C temperatūros orkaitėje apie 30 minučių. Ištraukite iš orkaitės, leiskite pravėsti 10 minučių, tada sulaužykite druskos plutą ir nuvalykite ją nuo žuvies.
Pasigaminkite padažą. Chalapos papriką susmulkinkite. Sutrinkite česnako skilteles su paprika iki vientisos masės, išs-pauskite žaliosios citrinos sultis, supilkite žuvų padažą, įberkite kapotų šviežių kalendrų ir suberkite palmių cukrų. Vis-ką išmaišykite.
Padažą patiekite prie žuvies.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas