Druskoje kepti upėtakiai

  • Gaminimas 50min
  • Vidutinis
Druskoje kepti upėtakiai

Ingredientai

Ingredientai

  • rupi jūros druska
     2.5 kg
  • lengvai išplakti kiaušinių baltymai
     4 vnt.
  • rupūs miltai
     50 g
  • 4 skrosti upėtakiai
      po 500 g.
  • petražolės
      ryšulėlis
  • žalioji citrina
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi. Sumaišykite jūros druską, kiaušinių baltymus ir miltus. Žuvų vidų prikimškite petražolių šakelėmis ir citrinos griežinėliais. Žuvį apiberkite druskos mišiniu ir pašaukite į 210 °C laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite 25–30 minučių, tada ištraukite iš orkaitės ir leiskite žuviai pravėsti 10 minučių.

Kočėlu ar kitu sunkiu daiktu atsargiai pralaužkite druskos luobą, ją nuimkite. Prieš patiekdami iškepusią žuvį, atsargiai iškelkite ją iš druskos be druskos trupinėlių. Šakutėmis ar pincetu atskirkite viršutinę luobos dalį su žvynais ir nuimkite. Šaukštu nuimkite viršutinę žuvies dalį ir dėkite į lėkštę. Atskirkite kaulus, tada išimkite antrą žuvies pusę ir dėkite į lėkštę.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas