Duonos apkepas

  • Gaminimas 45min
  • Lengvas
Duonos apkepas
Liucina Rimgailė
Tinklaraštininkė

Ingredientai

  • Raikyta duona skrudinimui RIMI BASIC
      pusės pakuotės
  • Sviestas RIMI BASIC
     60 g
  • Pienas RIMI BASIC
     300 ml
  • Kiaušiniai RIMI BASIC
     2 vnt.
  • Cukrus
     3 šaukštas (-ai)
  • Vanilinis cukrus
     2 šaukštelis (-iai)
  • Obuoliai
     1 vnt.
  • Grietinė RIMI BASIC
     2 šaukštas (-ai)
  • Cinamonas
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Duonos apkepas, kurį kai kur dar vadina pudingu.

Kepimo formą ištepkite sviestu.
Ant duonos užtepkite sviesto ir kiekvieną riekę perpjaukite perpus, kad gautųsi trikampiai. Sudėkite juos į formą, nukreipiant kampus į viršų.
Nulupkite obuolį ir supjaustykite riekelėmis. Įsprauskite jas tarp duonos trikampių.
Pieną, kiaušinius, grietinę, cukrų, vainilinį cukrų, cinamoną gerai išmaišykite ir išpilkite plona srovele ant duonos. Stenkitės, kad sumirktų visos riekelės. Spūstelėkite ir palikite pastovėti 5-10min. Ant viršaus užbarstykite vanilinio arba paprasto cukraus.
Kepkite 30min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas