Duonos sriuba-desertas
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
kepalas rupios duonos0.5 vnt.
-
verdantis vanduo1 l
-
džiovintos slyvos60 g
-
džiovinti abrikosai60 g
-
razinos100 g
-
cinamonas1 šaukštelis (-iai)
-
vanilinis cukrus1 šaukštelis (-iai)
-
medus50 g
-
kmynai0.5 šaukštas (-ai)
-
grietinėlė arba grietinėpagal skonį
-
susmulkinti žemės riešutaikeletas
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Duoną pasiruoškite iš anksto. Ją padžiovinkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 6–8 minutes
Paruoštą duoną sutrinkite virtuviniu kombainu. Duonos trupinius suberkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir užvirkite. Tada suberkite susmulkintus džiovintus vaisius: abrikosus, slyvas, razinas. Suberkite cinamoną, vanilę, kmynus ir statykite puodą ant vidutinės ugnies. Paskaninkite medumi. Viską gerai išmaišykite, įpilkite verdančio vandens ir stebėkite, kad nepridegtų. Pastaba: vandenį pilkite palaipsniui, ne visą iš karto – tokiu būdu lengviau pavyks norimo tirštumo sriuba.
Po 5–10 minučių sriubos konsistencija primins skystą manų košę. Vėsdama sriuba truputį sutirštės, sustings. Pastaba: jeigu mėgstate skystesnę sriubą, galite įpilti šiek tiek daugiau verdančio vandens, negu nurodyta.
Prieš patiekdami, sriubą permaišykite, nes kitaip džiovinti vaisiai nusės ant puodo dugno ir, pilstant sriubą į lėkštes, vaisius bus sunku paskirstyti tolygiai.
Sriubą papuoškite grietinėle arba grietine, galite užbarstyti susmulkintų žemės riešutų.