Eklerai
-
Gaminimas 1h 50min
-
Vidutinis
Ingredientai
Eklerams
-
vanduo235 ml
-
sviestas110 g
-
druska0.25 šaukštelis (-iai)
-
Miltai125 g
-
kiaušiniai3 vnt.
Įdarui
-
Nuluptos pistacijos100 g
-
Airiškas grietinėlės likeris Bailey's100 ml
-
Geliniai maistiniai dažai DR.OETKER (žali)1 šaukštas (-ai)
-
Kreminis sūris225 g
-
Baltasis šokoladas90 g
-
Plakamoji grietinėlė230 ml
Glajui
-
Džiovintos avietės50 g
-
Baltas šokoladas175 g
-
Plakamoji grietinėlė120 ml
Papuošimui
-
Pistacijospagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Puode sumaišykite vandenį, sviestą ir druską.
Kaitinkite, kol sviestas išsilydys.
Suberkite miltus ir maišykite, kol masė taps viename gumule.
Nukelkite nuo kaitros ir šiek tiek atvėsinkite.
Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
Kai tešla bus paruošta, supilkite ją į konditerinį maišelį, su žvaigždiniu antgaliu.
Ant kepimo popieriaus išspauskite 10 cm ilgio eklerus, tarp eklerų palikdami apie 3 cm laisvos vietos, kad jie galėtų laisvai kilti.
Kepkite eklerus 190 ° C temperatūroje, 30 minučių, kol jie tap auksinės rudos spalvos.
Svarbu! Kepant neatidarinėkite orkaitės durelių, kad eklerai nesubliukštų!
Kai eklerai iškeps, išjunkite orkaitę ir šiek tiek praverkite dureles, leiskite eklerams lėtai atvėsti.
Į trintuvą sudėkite pistacijas, likerį ir žalius dažus.
Viską sutrinkite iki vientisos masės.
Į dubenį sudėkite kreminį sūrį ir išplakite iki purumo.
Supilkite ištirpintą baltąjį šokoladą, pistacijų masę ir išplakite iki vientisos masės.
Supilkite grietinėlę ir vėl plakite, kol masė taps puri.
Kremą supilkite į konditerinį maišelį su žvaigždiniu antgaliu.
Džiovintos avietės susmulkinkite į miltelius.
Į puodą sudėkite baltąjį šokoladą, grietinę ir troškinkite, kol šokoladas išsilydys.
Nukelkite nuo kaitros ir įmaišykite aviečių miltelius.
Leiskite glajui atvėsti.
Eklerus perpjaukite per pusę.
Ant perpjauto eklero užspauskite pistacijų kremą, ant viršaus uždėkite 3-4 šviežias avietes.
Ant viršutinės eklero dalies užspauskite šiek tiek grietinėlės, pamerkite į aviečių glajų ir dėkite apatinės dalies.
Papuoškite pistacijomis.
Užbaigti eklerus laikykite šaldytuve.