Elnienos kebabas su slyvomis
-
Gaminimas 2h
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Elnienos nugarinė1 kg
-
Slyvos2 vnt.
-
Cukinija0.33 vnt.
-
Citrina0.5 vnt.
-
Anakardžių riešutai0.5 sauja (-os)
-
Lazdyno riešutai0.5 sauja (-os)
-
Kario milteliai0.5 šaukštelis (-iai)
-
Olandiškas sūris100 g
-
Rudasis cukrus1 šaukštas (-ai)
-
Alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
Ciberžolė0.5 šaukštelis (-iai)
-
Obuolių sidras2 šaukštas (-ai)
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Šį patiekalą galima paruošti iš bet kurios mėgstamos raudonos mėsos.
Mėsos marinatą sudaro karis ir citrina.
Dvi skonių grupės - slyvų ir citrinų rūgštingumas bei kario kartumas - padės išryškinti elnienos skonį.
Stambiai supjaustykite elnienos nugarinę. Apšlakstykite mėsą citrinos sultimis, įberkite truputį kario miltelių. Viską sumaišykite rankomis, kad kario-citrinos padažas padengtų kiekvieną mėsos gabalėlį.
Nepersistenkite su kariu, nes maistas gali pasidaryti kartokas. Svarbu, kad karis tik pridėtų spalvų ir suteiktų aromato patiekalui, o ne slopintų mėsos skonį.
Riešutus susmulkinkite, sumaišykite su ruduoju cukrumi ir alyvuogių aliejumi.
Šioje riešutų masėje apvoliokite vieno kąsnio dydžio gabalėliais supjaustytą olandišką sūrį.
Suverkite produktus ant iešmo: slyva gerai dera su mėsa, todėl dedama šalia jos. Toliau dėkite cukinijas, riešutais apteptą sūrį ir vėrinuką užbaikite mėsa.
Iešmelius lengvai apkepkite, nuimkite nuo ugnies ir dar kartą apibarstykite sūrį riešutų mase.
Paruoškite marinatą kepamai mėsai: sumaišykite ciberžolę, obuolių sidrą ir alyvuogių aliejų.
Kai viena iešmo pusė kepa, kitoje nupjaukite jau iškepusią mėsą, o apvertus – apšlakstykite marinatu. Kepkite, kol visa mėsa gražiai apskrus ir bus susmulkinta.
Patiekite su keptu garnyru, mėgstamomis salotomis ar padažais.
Skanaus!