Enčilados su vištiena

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Enčilados su vištiena

Ingredientai

Ingredientai:

  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • pipirai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • vištų krūtinėlės
     2 vnt.
  • čederio sūris
     100 g
  • pomidorai
     2 vnt.
  • šviežios kalendros
     40 g
  • Chalapos paprikos
     1 vnt.
  • kukurūzų tortilijos
     12 vnt.

Padažui:

  • alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     3 skiltelė (-ės)
  • trinti pomidorai
     400 g
  • enčilados prieskoniai
     1 pakuotė (-ės)
  • vištienos sultinys
     300 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasigaminkite padažą. Įkaitinkite didelę keptuvę su šlakeliu aliejaus ir pakepinkite česnakus apie 1 min. Supilkite trintus pomidorus ir suberkite enčiladų prieskonius, pamaišykite ir troškinkite apie 5 min., kol šiek tiek sutirštės. Sudėkite vištieną. Sumažinkite kaitrą,  uždenkite dangčiu ir palikite troškintis apie 15–20 min. Kai mėsa bus ištroškinta, išimkite iš padažo ir vištieną susmulkinkite su dviem šakutėmis.

 Į dubenį sudėkite vištieną, supilkite pusę enčiladų padažo, suberkite didesnę pusę tarkuoto čederio ir pusę kapotų kalendrų. 

Tortilijas patepkite alyvuogių aliejumi, uždėkite paruoštą vištienos įdarą, sukapotą Chalapos papriką, susukite į cilindrą ir dėkite į kepimo indą. Ant tortilijų supilkite likusį padažą, užbarstykite sūrio. Dėkite į įkaitintą iki 200 °C orkaitę ir kepkite  8–10 min. 

Enčiladas išimkite iš orkaitės, apibarstykite susmulkintomis kalendromis ir uždėkite kubeliais supjaustytų pomidorų. 

 Enčiladas patiekite su graikišku jogurtu.
 

Panašūs receptai

Gvakamolė

30min • Lengvas