Enčilados su vištiena
-
Gaminimas 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
pipirai0.25 šaukštelis (-iai)
-
vištų krūtinėlės2 vnt.
-
čederio sūris100 g
-
pomidorai2 vnt.
-
šviežios kalendros40 g
-
Chalapos paprikos1 vnt.
-
kukurūzų tortilijos12 vnt.
Padažui:
-
alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
česnakas3 skiltelė (-ės)
-
trinti pomidorai400 g
-
enčilados prieskoniai1 pakuotė (-ės)
-
vištienos sultinys300 ml
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pasigaminkite padažą. Įkaitinkite didelę keptuvę su šlakeliu aliejaus ir pakepinkite česnakus apie 1 min. Supilkite trintus pomidorus ir suberkite enčiladų prieskonius, pamaišykite ir troškinkite apie 5 min., kol šiek tiek sutirštės. Sudėkite vištieną. Sumažinkite kaitrą, uždenkite dangčiu ir palikite troškintis apie 15–20 min. Kai mėsa bus ištroškinta, išimkite iš padažo ir vištieną susmulkinkite su dviem šakutėmis.
Į dubenį sudėkite vištieną, supilkite pusę enčiladų padažo, suberkite didesnę pusę tarkuoto čederio ir pusę kapotų kalendrų.
Tortilijas patepkite alyvuogių aliejumi, uždėkite paruoštą vištienos įdarą, sukapotą Chalapos papriką, susukite į cilindrą ir dėkite į kepimo indą. Ant tortilijų supilkite likusį padažą, užbarstykite sūrio. Dėkite į įkaitintą iki 200 °C orkaitę ir kepkite 8–10 min.
Enčiladas išimkite iš orkaitės, apibarstykite susmulkintomis kalendromis ir uždėkite kubeliais supjaustytų pomidorų.
Enčiladas patiekite su graikišku jogurtu.