Ėrienos kebabai

  • Gaminimas 1h 20min
  • Vidutinis
Ėrienos kebabai

Ingredientai

Ingredientai:

  • Svogūnas
     1 vnt.
  • Petražolės
     1 vnt.
  • Malta ėriena
     500 g
  • Kmynai
     1 šaukštas (-ai)
  • Prieskoniai maltai mėsai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     1 šaukštelis (-iai)

Patiekimui:

  • Citrina
     1 vnt.
  • Petražolės (šviežios)
     
  • Lavašas
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Smulkiai supjaustykite petražoles.


Sumaišykite svogūną, petražoles, maltą mėsą ir prieskonius. Suformuokite apie 20 mažų kepsnelių (4 porcijoms). Padėkite į šaldytuvą ir leiskite pastovėti apie 30 minučių.

Kepkite orkaitėje (200° C) arba ant žarijų, kol gražiai apskrus. Papildomų riebalų paprastai nereikia, nes pats mišinys jau yra riebus. Pagardinkite druska.

Citriną perpjaukite per pusę ir apšlakstykite kepančią mėsą.

Patiekimui įspauskite citrinos sulčių ir pabarstykite petražolėmis. Patiekite su lavašu ar kita mėgstama duona.
Skanaus!

Panašūs receptai

Bananų suktinukai

15min • Lengvas

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas