Ėrienos kebabai
-
Gaminimas 1h 20min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
Svogūnas1 vnt.
-
Petražolės1 vnt.
-
Malta ėriena500 g
-
Kmynai1 šaukštas (-ai)
-
Prieskoniai maltai mėsai1 šaukštelis (-iai)
-
Druska1 šaukštelis (-iai)
Patiekimui:
-
Citrina1 vnt.
-
Petražolės (šviežios)
-
Lavašas1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Smulkiai supjaustykite petražoles.
Sumaišykite svogūną, petražoles, maltą mėsą ir prieskonius. Suformuokite apie 20 mažų kepsnelių (4 porcijoms). Padėkite į šaldytuvą ir leiskite pastovėti apie 30 minučių.
Kepkite orkaitėje (200° C) arba ant žarijų, kol gražiai apskrus. Papildomų riebalų paprastai nereikia, nes pats mišinys jau yra riebus. Pagardinkite druska.
Citriną perpjaukite per pusę ir apšlakstykite kepančią mėsą.
Patiekimui įspauskite citrinos sulčių ir pabarstykite petražolėmis. Patiekite su lavašu ar kita mėgstama duona.
Skanaus!