Falafelis su batatais, pagardintas žaliosios citrinos kremu

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Falafelis su batatais, pagardintas žaliosios citrinos kremu

Ingredientai

Falafeliai

  • Batatai
     2 vnt.
  • Raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • Avinžirniai
     380 g
  • Paprikų miltelių
     1 šaukštelis (-iai)
  • Kmynai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai
     1 vnt.
  • Vanduo
     2 šaukštas (-ai)
  • Džiūvėsėliai RIMI
     50 g
  • Druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • Juodieji pipirai
     3 žiupsnelis
  • Sezamų sėklos
     150 g

Žaliosios citrinos kremas

  • Žalioji citrina (nulupta)
     1 vnt.
  • Česnakas
     1 vnt.
  • Medus
     1 šaukštelis (-iai)
  • Graikiškas jogurtas be priedų RIMI
      200 ml.

Salotos

  • Ridikėliai
     125 g
  • Fasuota mėta
      ryšulėlis
  • Žaliųjų citrinų sultys
      pagal skonį

Patiekimui

  • Ryžiai
      4 porcijos

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Jei įtrauksite vaikus į maisto paruošimą, patiekalai jiems labiau patiks.

Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūros.

Falafeliai: Nuskuskite ir sutarkuokite batatą. Nulupkite ir supjaustykite svogūną mažais gabaliukais. Išpilkite avinžirnius į koštuvą, praplaukite juos šaltu vandeniu ir leiskite vandeniui nuvarvėti.

Sudėkite visus falafelio ingredientus, išskyrus sezamo sėklas ir ryžius, į virtuvinį kombainą ir sumaišykite iki tolygios masės.

Suformuokite kukuliukus ir apvoliokite juos sezamo sėklose. Kukuliukus bus lengviau formuoti, jei rankos bus sušlapintos vandeniu. Sudėkite kukuliukus ant skardos ir kepkite orkaitės viduryje apytiksliai 20 minučių

Žaliosios citrinos kremas: Nuplaukite žaliąją citriną, nulupkite žievelę ir išspauskite sultis (sulčių neišpilkite, jų prireiks salotoms). Sumaišykite žievelę, išspaustą česnaką (1 skiltelę) ir medų su jogurtu. Pagardinkite druska ir pipirais.

Salotos: Nuplaukite ridikėlius ir supjaustykite juos griežinėliais. Atskirkite mėtos lapelius ir supjautykite juos juostelėmis. Sumaišykite mėtas su ridikėliais. Pridėkite žaliosios citrinos sulčių, druskos ir pipirų.

Patiekti su: Falafelio kukuliukus patiekite su ridikėlių salotomis, ryžiais ir žaliųjų citrinų kremu.

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas