Falafelis su batatais, pagardintas žaliosios citrinos kremu
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
Falafeliai
-
Batatai2 vnt.
-
Raudonasis svogūnas1 vnt.
-
Avinžirniai380 g
-
Paprikų miltelių1 šaukštelis (-iai)
-
Kmynai1 šaukštelis (-iai)
-
Kiaušiniai1 vnt.
-
Vanduo2 šaukštas (-ai)
-
Džiūvėsėliai RIMI50 g
-
Druska1 šaukštelis (-iai)
-
Juodieji pipirai3 žiupsnelis
-
Sezamų sėklos150 g
Žaliosios citrinos kremas
-
Žalioji citrina (nulupta)1 vnt.
-
Česnakas1 vnt.
-
Medus1 šaukštelis (-iai)
-
Graikiškas jogurtas be priedų RIMI200 ml.
Salotos
-
Ridikėliai125 g
-
Fasuota mėtaryšulėlis
-
Žaliųjų citrinų sultyspagal skonį
Patiekimui
-
Ryžiai4 porcijos
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Jei įtrauksite vaikus į maisto paruošimą, patiekalai jiems labiau patiks.
Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūros.
Falafeliai: Nuskuskite ir sutarkuokite batatą. Nulupkite ir supjaustykite svogūną mažais gabaliukais. Išpilkite avinžirnius į koštuvą, praplaukite juos šaltu vandeniu ir leiskite vandeniui nuvarvėti.
Sudėkite visus falafelio ingredientus, išskyrus sezamo sėklas ir ryžius, į virtuvinį kombainą ir sumaišykite iki tolygios masės.
Suformuokite kukuliukus ir apvoliokite juos sezamo sėklose. Kukuliukus bus lengviau formuoti, jei rankos bus sušlapintos vandeniu. Sudėkite kukuliukus ant skardos ir kepkite orkaitės viduryje apytiksliai 20 minučių
Žaliosios citrinos kremas: Nuplaukite žaliąją citriną, nulupkite žievelę ir išspauskite sultis (sulčių neišpilkite, jų prireiks salotoms). Sumaišykite žievelę, išspaustą česnaką (1 skiltelę) ir medų su jogurtu. Pagardinkite druska ir pipirais.
Salotos: Nuplaukite ridikėlius ir supjaustykite juos griežinėliais. Atskirkite mėtos lapelius ir supjautykite juos juostelėmis. Sumaišykite mėtas su ridikėliais. Pridėkite žaliosios citrinos sulčių, druskos ir pipirų.
Patiekti su: Falafelio kukuliukus patiekite su ridikėlių salotomis, ryžiais ir žaliųjų citrinų kremu.