FILO tešlos pyragas su grybais ir špinatais
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
aliejus4 šaukštas (-ai)
-
svogūnai2 vnt.
-
rudieji pievagrybiai400 g
-
česnakas3 skiltelė (-ės)
-
avižiniai dribsniai20 g
-
graikiniai riešutai25 g
-
minkštas ožkos sūris150 g
-
kietasis sūris50 g
-
špinatai700 g
-
citrina0.5 vnt.
-
„filo“ tešla4 vnt.
-
sviestas50 g
-
džiovinti raudonėlai0.5 šaukštelis (-iai)
-
migdolų drožlės50 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite stambiai supjaustytus grybus ir susmulkintus svogūnus. Juos retkarčiais pamaišydami kepkite apie 10 min. Suberkite susmulkintą česnaką ir pakepkite dar 2 min.
Virtuviniu kombainu sumalkite avižas ir graikinius riešutus iki miltelių. Juos suberkite ant iškeptų grybų ir išmaišykite.
Ožkos sūrį supjaustykite, kietajį sūrį sutarkuokite. Sumaišykite abu sūrius ir atidėkite į šoną.
Špinatus nuplikykite karštu vandeniu ir gerai juos nusausinkite. Pabarstykite druska, pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir atidėkite į šoną.
Atitirpinkite tešlą. Išlydykite sviestą. Tešlos lakštą patepkite sviestu. Ant jo dėkite kitą lakštą, kurį irgi patepkite sviestu. Taip sluoksniuokite visus 4 lakštus.
Tešlos centre per visą ilgį sluoksniuokite įdarą. Šonai turi likti tušti. Pirmiausia sudėkite špinatų sluoksnį. Ant jo dėkite pusę sūrių mišinio ir pabarstykite raudonėliu. Tada dėkite grybų sluoksnį. Ant viršaus užberkite likusį sūrių mišinį.
Iš tešlos susukite vyniotinį su įdaru. Kraštus užlenkite ir prispauskite, kad neišbyrėtų įdaras. Viršų aptepkite sviestu.
Pyragą pašaukite į įkaitintą iki 200 °C orkaitę 20 minučių. Tada vėl aptepkite sviestu, apibarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite dar 10 min.
Iškepusį pyragą palikite 5 min. ir supjaustykite gabalėliais dantytu peiliu.
Patarimas: vietoje ožkos sūrio galite naudoti mėlynąjį pelėsinį sūrį.