FILO tešlos pyragas su grybais ir špinatais

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
FILO tešlos pyragas su grybais ir špinatais

Ingredientai

Ingredientai:

  • aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • svogūnai
     2 vnt.
  • rudieji pievagrybiai
     400 g
  • česnakas
     3 skiltelė (-ės)
  • avižiniai dribsniai
     20 g
  • graikiniai riešutai
     25 g
  • minkštas ožkos sūris
     150 g
  • kietasis sūris
     50 g
  • špinatai
     700 g
  • citrina
     0.5 vnt.
  • „filo“ tešla
     4 vnt.
  • sviestas
     50 g
  • džiovinti raudonėlai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • migdolų drožlės
     50 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite stambiai supjaustytus grybus ir susmulkintus svogūnus. Juos retkarčiais pamaišydami kepkite apie 10 min. Suberkite susmulkintą česnaką ir pakepkite dar 2 min. 

Virtuviniu kombainu sumalkite avižas ir graikinius riešutus iki miltelių. Juos suberkite ant iškeptų grybų ir išmaišykite. 

Ožkos sūrį supjaustykite, kietajį sūrį sutarkuokite. Sumaišykite abu sūrius ir atidėkite į šoną. 

 Špinatus nuplikykite karštu vandeniu ir gerai juos nusausinkite. Pabarstykite druska, pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir atidėkite į šoną. 

Atitirpinkite tešlą. Išlydykite sviestą. Tešlos lakštą patepkite sviestu. Ant jo dėkite kitą lakštą, kurį irgi patepkite sviestu. Taip sluoksniuokite visus 4 lakštus. 

Tešlos centre per visą ilgį sluoksniuokite įdarą. Šonai turi likti tušti. Pirmiausia sudėkite špinatų sluoksnį. Ant jo dėkite pusę sūrių mišinio ir pabarstykite raudonėliu. Tada dėkite grybų sluoksnį. Ant viršaus užberkite likusį sūrių mišinį. 

Iš tešlos susukite vyniotinį su įdaru. Kraštus užlenkite ir prispauskite, kad neišbyrėtų įdaras. Viršų aptepkite sviestu. 

Pyragą pašaukite į įkaitintą iki 200 °C orkaitę 20 minučių. Tada vėl aptepkite sviestu, apibarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite dar 10 min. 

Iškepusį pyragą palikite 5 min. ir supjaustykite gabalėliais dantytu peiliu. 

Patarimas: vietoje ožkos sūrio galite naudoti mėlynąjį pelėsinį sūrį. 
 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė