Filo tešlos suktinukai su lašišomis ir daržovėmis

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Filo tešlos suktinukai su lašišomis ir daržovėmis

Ingredientai

  • kmynai
     2 šaukštas (-ai)
  • atšaldyta lašišų filė
     500 g
  • sviestas
     100 g
  • filo tešla
     12 vnt.
  • graikiškas jogurtas
     200 g
  • ridikėliai
     125 g
  • žuvų prieskoniai
     1 šaukštelis (-iai)
  • salotų mišinys
     150 g
  • citrinos sultys
     1 šaukštas (-ai)
  • medus
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais. Dubenyje sumaišykite supjaustytus ridikėlius su salotų mišiniu, 2 šaukštais graikiško jogurto, citrinos sultimis, medumi ir druska.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Likusį jogurtą sumaišykite su pakepintais ant keptuvės kmynais. Lašišos filė supjaustykite juostelėmis, pabarstykite druska ir pipirais.

Imkite vieną filo tešlos lakštą, konditeriniu teptuku plonu sluoksniu užtepkite ištirpinto sviesto, lakštą perlenkite ir perpjaukite per pusę. Dėkite ant filo tešlos lašišų gabalėlius ir šaukštelį jogurto. Formuokite suktinukus, patepkite viršų sviestu ir dėkite kepti į orkaitę apie 15 minučių.

Suktinukus patiekite su salotomis ir graikišku jogurtu.

Panašūs receptai

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas