Filo tešlos suktinukai su lašišomis ir daržovėmis
-
Gaminimas 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
-
kmynai2 šaukštas (-ai)
-
atšaldyta lašišų filė500 g
-
sviestas100 g
-
filo tešla12 vnt.
-
graikiškas jogurtas200 g
-
ridikėliai125 g
-
žuvų prieskoniai1 šaukštelis (-iai)
-
salotų mišinys150 g
-
citrinos sultys1 šaukštas (-ai)
-
medus1 šaukštelis (-iai)
-
druskapagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais. Dubenyje sumaišykite supjaustytus ridikėlius su salotų mišiniu, 2 šaukštais graikiško jogurto, citrinos sultimis, medumi ir druska.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Likusį jogurtą sumaišykite su pakepintais ant keptuvės kmynais. Lašišos filė supjaustykite juostelėmis, pabarstykite druska ir pipirais.
Imkite vieną filo tešlos lakštą, konditeriniu teptuku plonu sluoksniu užtepkite ištirpinto sviesto, lakštą perlenkite ir perpjaukite per pusę. Dėkite ant filo tešlos lašišų gabalėlius ir šaukštelį jogurto. Formuokite suktinukus, patepkite viršų sviestu ir dėkite kepti į orkaitę apie 15 minučių.
Suktinukus patiekite su salotomis ir graikišku jogurtu.