Focaccia su pomidorais

  • Gaminimas 26h 40min
  • Lengvas
Focaccia su pomidorais

Ingredientai

  • Kvietiniai miltai RIMI
     500 g
  • Sausos mielės
     2 šaukštelis (-iai)
  • Viso grūdo dalių kvietiniai miltai
     60 g
  • Druska
     2 šaukštelis (-iai)
  • Vanduo
     500 ml
  • Alyvuogių aliejus
      Skardai ir tešlai
  • Lietuviški kokteiliniai pomidorai
     600 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sumaišykite 500g kvietinių duonos miltų su 60 g pilno grūdo kvietinių, 2 šaukšteliais sausų mielių 2 šaukšteliai druskos.
Įpilkite 500ml drungno vandens ir užmaišykite tešlą.
Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, uždenkite, laikykite šaldytuve 24h (taip išryškėja tešlos skonis).
Kepimo indą gausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi, tešlą švelniai paminkykite išleisdami dalį oro ir dėkite į kepimo indą apvoliodami aliejuje. Švelniai stumdami pirštais ištempkite, kad tešla labiau užpildytų indą.
Palikite pakilti 1,5-2h. Tuo tarpu 400 g vyšninių Kietaviškių pomidoriukų perpjaukite perpus ir dėkite į kepimo indą perpjauta puse į viršų - svarbu, kad pomidoriukai nesiliestų. Apibarstykite druska ir džiovinkite 100°C (be vėjo) orkaitėje 1h.
Pailsėjusioje tešloje aliejuotais pirštais suformuokite duobutes. Apdėkite džiovintais bei plonai pjaustytais šviežiais vyšniniais pomidoriukais (apie 200g), apibarstykite druska, apšlakstykite aliejumi. Pašaukite į 200°C (su vėju) orkaitę 25-30 min. Focaccia tobulai tinka prie sriubos, sluoksniuota sumuštinyje arba tiesiog kaip užkandis.

Panašūs receptai

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas