Gaivios pankolių, salierų ir granatų salotos

  • Gaminimas 15min
  • Lengvas
Gaivios pankolių, salierų ir granatų salotos

Ingredientai

Ingredientai:

  • pankoliai
     2 vnt.
  • saliero stiebai
     6 vnt.
  • svogūnas „shallot“
     1 vnt.
  • petražolės
     2 vnt.
  • granatas
     1 vnt.

Užpilui:

  • žalioji citrina
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • medus arba agavų sirupas
     1 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pankolius ir saliero stiebus nuplaukite. Pankolį supjaustykite labai plonais šiaudeliais arba popieriaus plonumo griežinėliais. Saliero stiebus supjaustykite įstrižai plonais griežinėliais, o svogūną – šiaudeliais. Granatą nulupkite ir išimkite sėklas. 

Dubenyje sumaišykite supjaustytas daržoves, suberkite granatų sėklas, sukapotas petražoles. 

Dubenėlyje pasiruoškite gaivų užpilą. Alyvuogių aliejų sumaišykite su žaliosios citrinos sultimis ir medumi. Pagardinkite druska ir pipirais. Užpilkite padažą ant salotų ir išmaišykite. Salotas papuoškite granatų sėklomis.

Panašūs receptai