Gaivios pankolių, salierų ir granatų salotos
-
Gaminimas 15min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
pankoliai2 vnt.
-
saliero stiebai6 vnt.
-
svogūnas „shallot“1 vnt.
-
petražolės2 vnt.
-
granatas1 vnt.
Užpilui:
-
žalioji citrina1 vnt.
-
alyvuogių aliejus4 šaukštas (-ai)
-
medus arba agavų sirupas1 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pankolius ir saliero stiebus nuplaukite. Pankolį supjaustykite labai plonais šiaudeliais arba popieriaus plonumo griežinėliais. Saliero stiebus supjaustykite įstrižai plonais griežinėliais, o svogūną – šiaudeliais. Granatą nulupkite ir išimkite sėklas.
Dubenyje sumaišykite supjaustytas daržoves, suberkite granatų sėklas, sukapotas petražoles.
Dubenėlyje pasiruoškite gaivų užpilą. Alyvuogių aliejų sumaišykite su žaliosios citrinos sultimis ir medumi. Pagardinkite druska ir pipirais. Užpilkite padažą ant salotų ir išmaišykite. Salotas papuoškite granatų sėklomis.