Šis receptas yra skirtas 46 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Sviestą išplakite su cukrumis iki purios masės.
Po vieną įmuškite kiaušinius ir kaskart gerai išplakite. Įmaišykite jogurtą ir vienos citrinos žievelę.
Į tešlą įsijokite sausus ingredientus. Jei liks stambesnių migdolų miltų grūdelių, juos suberkite į tešlą – sijoti reikia tik dėl purumo.
Tešlą supilkite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepkite 30 min 180°C orkaitėje.
Iškepusį dar karštą biskvitą subadykite mediniu pagaliuku ir sulaistykite sultimis – aš sunaudojau 6-7 v.š. Perkelkite ant grotelių.
Išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir kardamonu. Varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su citrinos sultimis bei žievele.
Varškę sukrėskite į grietinėlę ir trumpai paplakite. Sudėkite ant atvėsusio biskvito.
Tortą dekoruoti karamelizuotais citrusais bei smulkintais migdolais.