Gardėsiai su migdolais ir spanguolėmis
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai
-
avižiniai dribsniai100 g
-
migdolai (arba migdolų riekelės)200 g
-
spanguolės20 g
-
kokosų drožlės50 g
-
medus80 g
-
sviestas20 g
-
cukrus15 g
-
vanduo20 ml
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Avižinius dribsnius, kokosų drožles, kapotus migdolus ir spanguoles suberkite į keptuvę ir ant vidutinės ugnies kepkite, kol viskas dailiai apskrus.
Kitoje keptuvėje pakaitinkite iki virimo medų, sviestą ir cukrų su vandeniu.
Gautą saldų sirupą sumaišykite su apkeptais sausais produktais.
Dar šiltą masę dėkite į kepimo popieriumi išklotą indą ir uždengę dar vienu kepimo popieriaus lakštu gerai suspauskite, kad tolygiai pasidengtų indo dugnas. Leiskite atvėsti ir sustingti. Vėliau supjaustykite norimo dydžio batonėliais, labai aštriu peiliu.