Gardūs žuvų piršteliai su traškiomis salotomis
-
Gaminimas 22min
-
Vidutinis
Ingredientai
Žuvų pirštelių ingredientai:
-
jūrinių lydekų filė500 g
-
makadamijų riešutai100 g
-
kietagrūdžių miltų duonos džiūvėsėliai50 g
-
kiaušinis1 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
petražolės2 šaukštai
-
citrina1 vnt.
-
druskažiupsnelis
Salotų ingredientai:
-
raudonasis kopūstas0.25 vnt.
-
morka1 vnt.
-
raudonasis svogūnas0.5 vnt.
-
majonezas1 šaukštas (-ai)
-
petražolės1 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipiraižiupsnelis
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Jūrinės lydekos filė supjaustykite 2 cm storio juostelėmis. Paskaninkite druska ir atidėkite.
Į grūstuvę dėkite riešutus, česnaką (2 skilteles), sutarkuotą citrinos žievelę ir kapotas petražoles. Atsargiai sutrinkite, kad riešutai nepaleistų daug aliejaus, ir išmaišykite. Į riešutų masę suberkite džiūvėsėlius ir dar kartą gerai išmaišykite. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinį. Kiekvieną žuvies juostelę merkite į kiaušinio plakinį ir, apvolioję sugrūstu mišiniu, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 12 min., kol paviršius taps rusvai auksinis ir traškus.
Tuo tarpu paruoškite salotas. Smulkiai supjaustytą raudoną kopūstą sumaišykite su morkų šiaudeliais ir raudonojo svogūno pusžiedžiais. Pagardinkite majonezu, petražolėmis, įberkite pagal skonį druskos bei pipirų ir gerai išmaišykite. Pikantiškus žuvų pirštelius patiekite su traškiomis raudonų kopūstų salotomis. Skanaus!