Gaspačo
-
Gaminimas 15min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Agurkas (nuluptas, be sėklų)0.5 vnt.
-
Geltonoji paprika2 vnt.
-
Geltonieji pomidorai700 g
-
Šalot svogūnai1 vnt.
-
Česnakai2 skiltelė (-ės)
-
Baltojo vyno actas2 šaukštas (-ai)
-
Druska1 žiupsnelis
-
Cukrus arba mangaspagal skonį
-
Alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
Šviesi duona2 sauja (-os)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Papriką ir pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais.
Orkaitėje paskrudinkite keletą baltos duonos riekelių.
Supjaustytas paprikas ir pomidorus kartu su duona ir likusiais ingredientais sudėkite į trintuvą. Trinkite iki norimos konsistencijos.
Patiekite su kepta duona.