Geltonųjų lęšių sriuba
-
Gaminimas 35min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Geltonieji lęšiai200 g
-
Morkos1 vnt.
-
Svogūnai1 vnt.
-
Geltonieji pomidorai1 vnt.
-
Salierų šaknys70 g
-
Česnakai2 skiltelė (-ės)
-
Daržovių arba vištienos sultinys700 ml
-
Sviestas60 g
-
Cukrus0.5 šaukštelis (-iai)
-
Čiobreliai8 šakelės
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Smulkiai supjaustykite morkas, salierų šaknį, svogūną ir česnaką.
Sudėkite į puodą su sviestu ir patroškinkite.
Sudėkite pjaustytus pomidorus ir cukrų.
Supilkite sultinį.
Kai tik pradeda virti, suberkite lęšius ir čiobrelius.
Virkite 25 minutes ir leiskite atvėsti 10 minučių.
Patiekite su traškia duona arba skrebučiais.