Gervuogių granita
-
Gaminimas 15min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
gervuogės500 g
-
vanduo250 ml
-
medus120 g
-
brendis2 šaukštas (-ai)
-
citrinos arba žaliosios citrinos sultys2 šaukštas (-ai)
-
druska1 žiupsnelis
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pasigaminkite sirupą. Vandenį užvirkite su medumi.
Į virtuvinį trintuvą suberkite gervuoges, supilkite sirupą, citrinų sultis, brendį, įberkite žiupsnelį druskos. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Kelias uogas palikite papuošimui.
Pagamintą masę supilkite į skardą arba indą ir įdėkite į šaldymo kamerą 30 minučių. Ištraukę iš šaldiklio su šakute sumaišykite gervuogių granita, kad nesusidarytų vientisas luitas, ir taip kartokite kas 30 minučių apie 2–3 valandas. Turi susiformuoti maži ledo krisleliai.
Granita su citrininiu kremu papuoškite gervuogėmis.
Paratimas
Dalį vandens galite pakeisti brendžiu ir įberti žiupsnelį