Gervuogių granita

  • Gaminimas 15min
  • Lengvas
Gervuogių granita

Ingredientai

Ingredientai:

  • gervuogės
     500 g
  • vanduo
     250 ml
  • medus
     120 g
  • brendis
     2 šaukštas (-ai)
  • citrinos arba žaliosios citrinos sultys
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
     1 žiupsnelis

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasigaminkite sirupą. Vandenį užvirkite su medumi.

Į virtuvinį trintuvą suberkite gervuoges, supilkite sirupą, citrinų sultis, brendį, įberkite žiupsnelį druskos. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Kelias uogas palikite papuošimui. 

Pagamintą masę supilkite į skardą arba indą ir įdėkite į šaldymo kamerą 30 minučių. Ištraukę iš šaldiklio su šakute sumaišykite gervuogių granita, kad nesusidarytų vientisas luitas, ir taip kartokite kas 30 minučių apie 2–3 valandas. Turi susiformuoti maži ledo krisleliai. 

Granita su citrininiu kremu papuoškite gervuogėmis.
 

Paratimas

Dalį vandens galite pakeisti brendžiu ir įberti žiupsnelį 

Panašūs receptai

Uogų tiramisu

1h • Vidutinis

Rikotos sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis

Varškėčiai

20min • Lengvas