Glotnutis
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
migdolų gėrimas250 ml
-
mangas1 vnt.
-
ananasas0.5 vnt.
-
tarkuotas imbieras0.5 šaukštelis (-iai)
-
klevų sirupas2 šaukštas (-ai)
-
braškės250 g
-
ledukai2 vnt.
-
mėtapapuošimui
-
šilauogėspapuošimui
-
avietėspapuošimui
-
migdolaipapuošimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Mangą nulupkite, pašalinkite kaulą. Ananaso žievę pašalinkite. Mangą ir ananasą supjaustykite kubeliais.
Su virtuviniu trintuvu sutrinkite ananasą su ledukais, supilkite dalį migdolų gėrimo, išmaišykite.
Kitame dubenyje sutrinkite su virtuviniu trintuvu mangą, imbierą ir sumaišykite su kita migdolų gėrimo dalimi.
Braškes nuplaukite, pašalinkite kotelius ir sutrinkite su virtuviniu trintuvu, pagardinkite klevų sirupu.
Į stiklinę sluoksniais pilkite iš mango ir ananaso paruoštus gėrimus, ant viršaus uždėkite trintų braškių.
Glotnutį papuoškite braškėmis, šilauogėmis, kapotais migdolų riešutais, mėtos lapeliu.