Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Želatiną sumaišykite su vandeniu ir palikite brinkti.
Grietinėlę, medų, druską ir vanilę užkaiskite puode beveik iki virimo, bet neužvirkite. Nuolat maišykite. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite želatiną.
Įmaišykite graikišką jogurtą.
Jei serviruosite išėmę iš indelių, tuomet prieš supilstydami masę juos patepkite sviestu. Išpilstę statykite į šaldytuvą bent 6val., geriausia pernakt.
Gervuoges pakaitinkite su medumi ir sutrinkite šakute ar rankiniu blenderiu. Atvėsinkite.
Panakotos induką 30sek. įmerkite į karštą vandenį. Apipjaukite kraštus ir verskite į lėkštutę, atsargiai papurtykite, kad atliptų dugnas. Nesigraužkit, jei įplyšta - viską uždengs gervuogių tyrė. Uždėkite kelis jos šaukštelius ir iškart patiekite.